Wallax har levert et betydelig antall store og små renseanlegg i både Norge og Sverige, siden 80-tallet. Mange eldre renseanlegg er fremdeles i drift med serviceavtale. Dette er anlegg fra slutten av 80-tallet, og utover 90-tallet.

Våre renseanlegget produseres i glassfiberarmert polyester (GRP) som gjør at anlegget er robust og motstandsdyktig for plassering i bakken/grunn i mange år. Uavhengig av størrelse på anlegget er det samme renseprosess og består av samme materialer. Det er bare volumet, altså størrelsen på tankene som endres.

Enkel mekanisme

Renseanlegg fra Wallax er et mekanisk/kjemisk renseanlegg uten slitedeler. Den eneste delen som beveger seg er en vippeskuff som er beveger seg som sørger for forventet renseprosess. Dette betyr lang levetid på renseanlegg og ikke minst lave og forutsigbare kostnader for våre kunder.

Her er vippemekanismen i Wallax anlegget som fortsatt er i drift etter 35 år på Stenbekk Misjonssenter i Sarpsborg

35 år gammelt anlegg

Wallax fortsatt service og gode renseresultater på Stenbekk Misjonssenter i Sarpsborg. Anlegget ble installert i 1987, altså 35 år siden. Dette er en av de eldste anleggene vi har. Vi kan ikke lovlig love såpass lang levetid på alle våre anlegg, ettersom det er en rekke eksterne faktorer som vi ikke kan ha kontroll på som styrer hvor lenge anlegget vil fungere.

Vi gir alle kunder 15 års garanti på alle renseanlegg vi leverer. Dette betyr ikke at anlegget ikke vil fungere lengre enn 15 år, men du kan være trygg på at det vil fungere plettfritt, uansett hvor værhardt eller hvor mye anlegget blir tilført av avløpsvann. For å opprettholde denne garantien må serviceavtalen opprettholdes kontinuerlig og bruksinstruksen må følges.

Inkludert i denne garantien er kostnadsfri reparasjon om noe uforutsett skulle skje.

Hva kan skje med eldre anlegg?

I verst tenkelig utfall kan et anlegg begynne å lekke og skape forurensninger i nærområdet, men om renseanlegget blir tatt jevnlig service på så bør serviceteknikeren kunne oppdage faren før lekkasjen oppstår. Når anlegg blir satt ut av drift graves det enten opp og sendes til resirkulering eller så fylles det med grus og sand og blir liggende under bakken.