Furutangen

Midt mellom Trysil og Rena ligger det, Furutangen. Et steinkast fra Osensjøen, beskyttet av de innlandske skoger. Et av Norges raskest voksende ferie- og fritidsområder med alle fasiliteter en moderne familie kan ønske seg!

Fra gammelt til nytt

Men det er ikke bare bare å bygge opp et sted som Furutangen. Det stilles strenge krav til utbygger fra alle involverte parter; kjøpere, stat og kommune. Både vann og avløp må kontrolleres nøye og med store avstander og høye ambisjoner, er det avgjørende å finne de rette løsningene med en gang.

På Furutangen hadde det vært aktivitet helt siden 1854, men det gamle tunet hadde hverken vann eller kloakk så en gang på 1970-tallet ble det igjen stille i skogen. Da man begynte arbeidet med etableringen av de første 99 hyttetomtene i 2004 var det derfor nødvendig å etablere både renseanlegg og ferskvannsreservoarer.

Bekymringsfri avløpshåndtering

Fra 2016 er det vi i Wallax som har levert renseanlegg til Furutangen, og nå får to mindre anlegg oppe i feltet selskap av et større til de nye tomtene det planlegges for. Til sammen vil anleggene fra oss ta unna for over 650 hytter og to serveringssteder. Driftssjef Trond Wolden er utelukkende positiv når han snakker om systemene og hvordan de fungerer i hverdagen. «Det er rett og slett en bekymringsfri avløpshåndtering», sier han, og henviser til en luktfri hverdag og en solid serviceavtale som trygger driften gjennom hele året.

Og det er nettopp det om er viktig; at ting fungerer. Hele tiden. Selv på et hyttefelt vil man oppleve perioder der det er lite folk. Da er det viktig at man kan være trygg på at alt fortsatt fungerer optimalt når hyttefolket igjen inntar feltet. Det kan man med anlegg fra Wallax.

Så vi takker Furutangen for tilliten og sier som Trond:

Med renseanlegg fra Wallax får du bekymringsfri avløpshåndtering hele året!

Du kan lese mer om våre store avløpsanlegg, Wallax Volum her!